Eetbare prints
Jouw foto of favoriete afbeelding op eetbaar papier? Dat kan!
Dessertenboetiekje levert kwalitatieve eetbare prints op maat, afgedrukt op Frosty sheets of ouwelpapier.
Hoe kan je een eetbare print bestellen? Stuur tijdig een mailtje naar dessertenboetiekje@gmail.com met in bijlage de foto/afbeelding in voldoende hoge kwaliteit, de details van de afmeting en de hoeveelheid en natuurlijk tegen wanneer je de print nodig hebt.
De eetbare print kan na bevestiging opgehaald worden. De prijs begint vanaf €6/A4 (exclusief eventuele verzendkosten).
De vellen worden ongesneden geleverd. Je kan de prints op maat knippen met een droge en schone schaar.
Frosty sheets zijn zeer geschikt om te gebruiken op diverse ondergronden:
1) Marsepein en rolfondant. Maak de ondergrond licht vochtig met water, eetbare lijm, glazuur of witte chocoladepasta. Leg de frosting sheet op de vochtig gemaakte ondergrond en druk licht aan.
2) Slagroom, crème en bavarois. Verstevig je room met klopfix of gelatine. Laat voor het plaatsen van je print een kwark/bavarois altijd in de koeling of vriezer opstijven. Strooi een dun laagje poedersuiker op de plaats waar de print moet komen en leg de frosting sheet er op. De print “versmelt” na enige tijd met de ondergrond.
Gebruik frosting sheets niet op een gespoten toef, zoals op een cupcake. Na verloop van tijd neemt de frosting sheet de vorm van de toef aan. Je kan de print wel plat op de toef leggen en voorzichtig platdrukken.
3) Chocolade of ganache. Van zodra de chocolade iets is afgekoeld en begint te stollen plaats je de print.
De frosting sheet smeer je aan de achterkant best in met een dun laagje plantaardig vet of chocolade, om te voorkomen dat de print vocht opneemt.
Ook ouwel is prima te gebruiken op diverse ondergronden:
1) Marsepein en rolfondant. Smeer een beetje water, eetbare lijm of eiwit op de achterkant (vooral de randen om te voorkomen dat ze omkrullen) vooraleer je de print op de marsepein of rolfondant plaatst. Om een beetje druk uit te oefenen leg je een stukje plasticfolie of een schone en droge theedoek op de print, en daarbovenop een tijdschrift. Na ongeveer 15 minuten verwijder je voorzichtig het tijdschrift en de folie of theedoek.
2) Slagroom, crème en bavarois. Verstevig je room met klopfix of gelatine. Laat voor het plaatsen van je print een kwark/bavarois altijd in de koeling of vriezer opstijven. Plaats je print voorzichtig op de gewenste plek nadat de roomsoort zo glad mogelijk is uitgestreken. Ook hier leg je een stukje plasticfolie of een schone en droge theedoek op de print, en daarbovenop een tijdschrift. Na ongeveer 15 minuten verwijder je voorzichtig het tijdschrift en de folie of theedoek.
3) Chocolade of ganache. Van zodra de chocolade iets is afgekoeld en begint te stollen plaats je de print.
Ouwel kan mogelijk krullen. Zorg er daarom voor dat de randen van de print goed hechten.